میراث آریا - عکاسانی از سراسر ایران با فرهنگها و آیینهای مختلف به خراسان جنوبی دعوت شدند تا گوشهای از مهماننوازی مردم این دیار را بچشند و با فرهنگ غنی و پیشینه کهن مردمان شرق ایران از نزدیک آشنا شوند و خود سفیرانی شوند برای انتقال این فرهنگ و تمدن غنی به سراسر ایران از قاب دوربینشان.
در برگزاری این جشنواره با دقت و ظرافت تلاش شده تا گوشهای از آیینها، آداب و رسوم، پوشش سنتی و محلی، غذاها و شیرینیهای بومی و محلی، مشاغل سنتی، هنرهای بومی، صنایعدستی بیبدیل و بناهای تاریخی، جاذبههای طبیعی و … استان برای جا گرفتن در قاب تصویر عکاسان در کنار هم چیده شوند تا به خوبی گویای فرهنگ و تمدن خراسان جنوبی باشد.
عکاسان میهمان اقامتگاههای بومگردی استان هستند، تا فرصتی داشته باشند برای دیدن مناطق بومی و روستای استان و لمس زندگی مردم محلی استان و سفری داشته باشند به تاریخ ناب خراسان جنوبی.
آنها طعم لذیذ غذاهای سنتی استان را که از دیرباز سر سفرههای مردمان این دیار قرار دارد، میچشند و با قروت، اشکنه، قلور و … آشنا میشوند.
پذیرایی از عکاسان و میهمانان افتتاحیه و اختتامیه جشنواره نیز طعم بومی و محلی دارد؛ شیرینیهای بومی استان از قبیل شیرینی روورکرده، نان لوله، زنجبیلی که در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده و از نسلی به نسل بعد سینه به سینه منتقل شدهاند و نوشیدنیهای شربت زرشک و زعفران که از محصولات کشاورزی ناب استان است.
هنرمندان استان لباسهایی که از مادربزرگها و پدربزرگهایشان به یادگار مانده است، به تن میکنند و با دستان هنرمند خود روایتگر صنعت و هنر نیاکان استان در بناهای تاریخی کهن استان میشوند که بیانگر هنر و ذوق مردم این خطه از ایران است و هنر دستشان هدیهای میشود برای برترین تصاویر عکاسان کشور از جاذبههای استان تا همیشه به یادگار بماند از خراسان جنوبی.
کف سنتی خراسان جنوبی کام عکاسان را شیرین میکند و عکاسان نظارگر مراسم و آیینهای بومی و محلی استان میشوند؛ مراسمی که ریشه در سنتهای کهن این سرزمین دارد و تا به امروز حفظ شده است.
عکاسان به جای جای استان از بیرجند بهارستان علم و ادب، قاینات سرزمین طلای سرخ، طبس دیار نخل و نارنج، فردوس سرزمین یاقوت سرخ، نهبندان شهر دیرینههای پایدار، سرایان سرزمین آبانبارها، سربیشه دیار روستاهای تاریخی، بشرویه شهر چهار صفهها، در میان سرزمین قلاع تاریخی، خوسف دیار گلهای نرگس و زیرکوه دیار چهارفصل سفر میکنند تا گوشه گوشه تمدن خراسان جنوبی را به تصویر بکشند.
برگزاری دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار با همت و تلاش جمعی مردم استان در راستای معرفی میراث ماندگار نیاکان این سرزمین رقم میخورد و هنرمندان، صنعتگران، اقامتگاههای بومگردی، فعالان گردشگری، مدیران و مسئولین استان دست در دست هم با همدلی و همراهی گامی هرچند کوچک در راه معرفی هر چه بیشتر فرهنگ کهن و پیشینه غنی استان برمیدارند؛ جشنوارهای از جنس مردم، برای مردم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/